ورود بازارساز به بازار ارز
ورود بازارساز به بازار ارز
- تاریخ انتشار : یکشنبه 22 دسامبر 2024 09:55
- تعداد نظرات کاربران دیدگاهها برای ورود بازارساز به بازار ارز بسته هستند
دنیای اقتصاد : بررسیهای بهعمل آمده از معاملات غیررسمی ارزی تهران گویای آن است که روند افزایشی هفته گذشته جای خود را به یک روند اصلاحی داده و شاخصها کاهش یافته اند. دلار آزاد در کانال ۷۶ هزار تومانی عقبنشینی کرد. یورو نیز به زیر مرز ۸۰ هزار تومان بازگشت. تحلیلگران معتقدند که بخشی از افت قیمتها در اثر سیگنال حضور بازارساز در معاملات صورت گرفته است.
در هفتههای اخیر بهواسطه تشدید نااطمینانی در میان فعالان بازار، نرخ شاخصهای ارزی نوسانات افزایشی چشمگیری را تجربه کرد. بر این اساس نرخ دلار آزاد با رشد ۱۰ درصدی در بازار آذر به کانال قیمتی ۷۷ هزارتومانی رسید. اما بررسی بازار در روزهای پایانی هفته گذشته و همچنین روز ابتدایی هفته جاری نشان میدهد که جو بازار تغییر کرده و شاخصها کاهشی شدهاند. برخی از فعالان کف بازار افت قیمت دلار را با تقویت عرضه توسط بانک مرکزی در بازارهای رسمی و غیررسمی توجیه میکنند. عرضه و تقاضا دو عامل اصلی تعیینکننده قیمت ارز در هر بازاری هستند. هنگامی که بانک مرکزی اقدام به تقویت عرضه دلار در بازار میکند، این اقدام باعث کاهش فشار بر قیمتها میشود. در بازار رسمی، بانک مرکزی از طریق تالار توافقی یا فروش ارز به صرافیها، ارز بیشتری را به بازار تزریق میکند.
افزایش حجم عرضه در این بسترها باعث برطرفسازی نیاز تجاری(بزرگترین بخش تقاضای کشور) میشود. در نتیجه، از میزان مراجعه افراد به بازار غیررسمی نیز کاسته شده و نرخ آزاد کاهش مییابد. در بازار غیررسمی نیز حضور نهاد بازارساز از طریق مدیریت انتظارات تورمی و تزریق نقدینگی به صورت غیرمستقیم صورت میگیرد. با افزایش عرضه دلار در این بازار، افراد کمتری با هدف کسب سود و سفتهبازی اقدام به خرید ارز میکنند. این امر نیز میتواند منجر به کاهش نوسانات و تثبیت بیشتر قیمتها در بازار غیررسمی شود. اما از سوی دیگر برخی از تحلیلگران معتقدند که روند کاهشی صورت گرفته در نتیجه اصلاح نرخ شاخصها صورت گرفته است. این افراد معتقدند که با حضور نرخ شاخصهای ارزی در قلههای تاریخی برخی از افراد حاضر در بازار کشف سود کرده و اقدام به عرضه داراییهای خود کردهاند. در این شرایط با افزایش حجم عرضه و افزایش تعداد فروشندگان روند کاهشی جدیدی در بازار آغاز میشود. باتوجه به سیگنالهای مثبت نهاد بازارساز نسبت به ذخایر ارز و تالار توافقی فروش ارز و همچنین عدم انتشار سیگنال سیاسی جدید، احتمال تداوم روند کاهشی نرخ ارز تا روزهای میانی هفته وجود دارد.
دلار در کف ۷۶
دیروز شنبه یکم دیماه روند نرخ شاخصهای ارزی در بازار غیررسمی کاهشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در معاملات روزهای پایانی هفته گذشته در رقم ۷۶ هزار و ۷۰۰ تومان معامله میشد در بازار روز گذشته افت ارزش ۶۰۰ تومانی را تجربه کرد و در رقم ۷۶ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. یورو آزاد نیز با افت ۴۰۰ تومانی به رقم ۷۹ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. دیروز روند قیمت سکه طلا نیز کاهشی بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در عصر روز گذشته با افت ۸۰۰ هزار تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۵۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معامله شد.
- ورود بازارساز به بازار ارز
- حداکثر میزان دلار و یورو قابل حمل در داخل کشور
- مشخصات امنیتی چک پول های جدید ۵۰ هزارتومانی
- چک پول های جدید ۵۰ هزارتومانی
- مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران : دستاورد متشکل ارزی ، کاهش دلالی در بازار آزاد
- تشویق صادرکنندگان با عرضه ۷۰ درصد در سامانه نیما
- انتشار پیش نویس سیاستنامه بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها
- فهرست دریافت ارز نقدی در صرافی علیزاده
- هفته دوم ژانویه سفر مقامات اقتصادی آمریکایی به چین
- برگیزیت و ترامپ بزرگترین تهدید خارجی اقتصاد آلمان
- گران شدن سراتو و چانگان
- تعطیلی بانک های هندی به دلیل اعتصاب
- پیش بینی قیمت طلای جهانی در سال ۲۰۱۹
- ۵۰۰ میلیراد تومان سرمایه گذاری در امیرآباد
- همه چیز در مورد قوانین جدید چک برگشتی
- کاهش قیمت سکه در بازار امروز ۶ دی ماه
- افزایش خرید طلا توسط بانک های مرکزی سراسر دنیا
- افزایش قیمت طلا ششم دی ماه
- کاهش دوباره قیمت طلا
- کاهش قیمت طلا و سکه بهار آزادی
- قیمت روز سکه ۲۶ آذر ۹۷ : ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
- کاهش جهانی قیمت طلا
- حراج شمش طلا در بانک کارگشایی
- قیمت امروز طلا و سکه / ۲۱ آبان ۹۷
- ثبات قیمت جهانی در هفته گذشته
- قیمت طلا و سکه / ۲۳ مهر ۹۷ / صرافی علیزاده
- رئیس اتحادیه طلا : سود طلای خام منطقی نیست
- روند صعودی قیمت طلا در ماه اکتبر
- قیمت طلا به ۱۳۱۷ دلار رسید
- سکه و دلار مقابل هم ایستادند!
ثبت دیدگاه