- تاریخ انتشار : پنجشنبه 3 می 2018 10:41
- تعداد نظرات کاربران 0 نظر
تأمین ارز واردات کشور در حال حاضر به دو شکل انجام میشود، نیمی بهصورت بانکی انجام میشود به این صورت که واردکننده ثبت سفارش را انجام میدهد و از طریق پرتال ارزی تأمین ارز میشود و با توجه به روابط ارزی که میان بانکهای ایرانی و خارجی وجود دارد پرداخت و ترخیص در پنجره واحد گمرکی انجام میشود. اما حلقه مفقودهای در پرداخت ارزی وجود داشت که با سامانه جدید بانک مرکزی به نام «نظام یکپارچه معاملات ارزی» یا «سامانه ارزی دلاری نیما»، حلقه مفقوده میان سازمان توسعه تجارت و گمرک پوشش داده شود. این سامانه ارزی نیما بهصورت آزمایشی چند روز قبل کار خود را آغاز کرده است؛ اسدالله عسگراولادی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درباره تأثیر سامانه ارزی نیما بر روی تجارت میگوید: «اگرچه سامانه نیما دلار مانعی پیشروی تجارت نیست و به بانک مرکزی برای مدیریت بهتر بازار ارز کمک میکند، اما هنوز کار خود را بهطورجدی آغاز نکرده است؛ نه کسی در این سامانه نیما بانک مرکزی سرمایهگذاری ارزی کرده و نه هنوز صادرکنندهها به این سیستم تازه تأسیس اعتماد دارند.»
عضو پیشکسوت هیات نمایندگان اتاق ایران به پایگاه خبری اتاق ایران میگوید: «موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات، همیشه از طرف دولتمردان مورد شک و شبهه قرار میگرفت که قرار است در سامانه نیما شفافیت لازم برای آن ایجاد شود. البته صادرکنندههای بزرگ هم میخواهند به دولت در اجرای این سیاست کمک کنند؛ اما باید از دولت پرسید که او چه میکند؟»
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از عملکرد دولت انتقاد میکند: «دولت باید قبل از هر تصمیمی صادرکنندههای بزرگ را دعوت کند و از نظرات آنها در حل مشکل بهره بگیرد، ولی متاسفانه دولت این کار را انجام نمیدهد. انتظار بخش خصوصی از دولت این است که سازوکارهای اقتصادی خود را اصلاح کند.»
او ادامه میدهد: «در شرایط حاضر صادرکنندهها با مشکلات زیادی مواجهه هستند که با سیستم جدید ارزی، با سیستم نیما و امثال آن این موانع و مشکلات رفع نمیشود.»
او به مشکل بینالمللی هم اشاره میکند: «ما هنوز در شرایط تعلیق قرار داریم و همه منتظر هستیم تا ببینیم روز بیستودوم اردیبهشتماه چه اتفاقی در عرصه سیاست خارجی خواهد افتاد. آیا رئیسجمهوری آمریکا به برجام متعهد میماند یا اینکه میخواهد از آن خارج شود. همه اینها شرایطی است که سبب شده هنوز نتوانیم بهروشنی درباره چشمانداز اقتصاد، صادرات و حتی سیستم ارزی کشور صحبت کنیم. برای همین باید کمی هم صبر کرد.»
گفته میشود با تصمیمات اخیر ارزی، صادرکنندگان با چهار روش میتوانند ارز خود واگذار کنند؛ اما در همه موارد باید عملیات انجامشده در سیستم سامانه خرید ارز نیما بانک مرکزی ثبت شود. بر این اساس مشخص میشود ارز واردات کالا از چه محلی تأمینشده و همچنین از اینکه ارز حاصل از صادرات در اختیار واردات غیرقانونی و خروج سرمایه قرار نگیرد، پیشگیری میکند.
عسگراولادی میگوید: «اگرچه سامانه دلار و یورو نیما، میتواند کارایی مثبتی در حوزه تجارت داشته باشد ولی در این شرایط اعتماد به این سیستم ارزی جدید دشوار است.»
- حداکثر میزان دلار و یورو قابل حمل در داخل کشور
- مشخصات امنیتی چک پول های جدید ۵۰ هزارتومانی
- چک پول های جدید ۵۰ هزارتومانی
- مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران : دستاورد متشکل ارزی ، کاهش دلالی در بازار آزاد
- تشویق صادرکنندگان با عرضه ۷۰ درصد در سامانه نیما
- انتشار پیش نویس سیاستنامه بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها
- فهرست دریافت ارز نقدی در صرافی علیزاده
- هفته دوم ژانویه سفر مقامات اقتصادی آمریکایی به چین
- برگیزیت و ترامپ بزرگترین تهدید خارجی اقتصاد آلمان
- گران شدن سراتو و چانگان
- تعطیلی بانک های هندی به دلیل اعتصاب
- پیش بینی قیمت طلای جهانی در سال ۲۰۱۹
- ۵۰۰ میلیراد تومان سرمایه گذاری در امیرآباد
- همه چیز در مورد قوانین جدید چک برگشتی
- آمار اقتصادی دولت آمریکا منتشر نمی شود
- کاهش قیمت سکه در بازار امروز ۶ دی ماه
- افزایش خرید طلا توسط بانک های مرکزی سراسر دنیا
- افزایش قیمت طلا ششم دی ماه
- کاهش دوباره قیمت طلا
- کاهش قیمت طلا و سکه بهار آزادی
- قیمت روز سکه ۲۶ آذر ۹۷ : ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
- کاهش جهانی قیمت طلا
- حراج شمش طلا در بانک کارگشایی
- قیمت امروز طلا و سکه / ۲۱ آبان ۹۷
- ثبات قیمت جهانی در هفته گذشته
- قیمت طلا و سکه / ۲۳ مهر ۹۷ / صرافی علیزاده
- رئیس اتحادیه طلا : سود طلای خام منطقی نیست
- روند صعودی قیمت طلا در ماه اکتبر
- قیمت طلا به ۱۳۱۷ دلار رسید
- سکه و دلار مقابل هم ایستادند!
ثبت دیدگاه