استمرار حمایت از تولید در نظام بانکی
استمرار حمایت از تولید در نظام بانکی
- تاریخ انتشار : شنبه 8 دسامبر 2018 18:19
- تعداد نظرات کاربران دیدگاهها برای استمرار حمایت از تولید در نظام بانکی بسته هستند
قائم مقام بانک مرکزی ضمن تأکید بر حمایتهای مستقیم و همیشگی بانک مرکزی از واحدهای تولیدی، ایجاد جریان پایدارحمایت از تولید توسط بانکها را ضروری دانست و گفت: استمرار فعالیتهای واسطهگری و حمایتگرانه بانکها از تولید منوط به رعایت مدیریت منابع – مصارف، مدیریت ریسکهای نقدینگی و اعتباری و تامین مالی کوتاهمدت بانکها از طریق بازار بین بانکی است.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی، که صبح امروز در گردهمایی مدیران ارشد بانک سپه سخن می گفت، ضمن اشاره به جایگاه نظام بانکی در تامین مالی اقتصاد، به تبیین وضعیت شبکه بانکی در تامین مالی اقتصاد کشور پرداخت. وی با بانک محور خواندن اقتصاد کشور تاکید کرد که علیرغم تنگناهای اعتباری فرآروی نظام بانکی در سالهای اخیر، همچنان بیش از ۸۰ درصد از تامین مالی اقتصاد توسط شبکه بانکی انجام میشود، در حالیکه انتظار میرود رویکرد نظام بانکی بر تامین مالی کوتاه مدت و بنگاههای خرد و کوچک و متوسط متمرکز باشد و بازار سرمایه و سرمایهگذاری خارجی نیز تامین مالی بنگاههای بزرگ را بر عهده گیرند.
کمیجانی در این جلسه به تشریح وضعیت کل های پولی کشور پرداخت و ضمن اشاره به تحولات رشد نقدینگی در سی سال اخیر و پایینتر بودن رشد متوسط سالانه نقدینگی در پنج سال اخیر نسبت به روند بلند مدت سی ساله آن، وضعیت پرداخت تسهیلات نظام بانکی به تولید را مثبت ارزیابی کرد. بنا به اظهارات این مقام مسئول همگام با افزایش نسبت نقدینگی به تولید در سال های اخیر، نسبت تسهیلات اعطایی به بخش غیردولتی نیز افزایش یافته است.
همچنین قائم مقام بانک مرکزی درخصوص رویکردها و اقدامات بانک مرکزی در تامین مالی اقتصاد و سیاستهای بانک مرکزی، تصریح کرد: در این زمینه باید به دو رویکرد کلی هدایت منابع در راستای حمایت از تولید و اشتغال با توجه به وضعیت رکود اقتصادی و حمایت از تامین مالی خرد خانوارها اشاره کرد، که تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط و طرحهای اشتغالزا، حمایت از تامین مالی بخشهای مسکن و کشاورزی، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، تسهیلات مسکن به اقشار مختلف جامعه و در نهایت تسهیلات خرد و مصرفی خانوار (زیر ۵۰ میلیون تومان)، از مهمترین اقدامات بانک مرکزی ذیل این رویکردها است.
در همین راستا کمیجانی، ضمن اشاره به افزایش قابل توجه حجم تسهیلات پرداختی از ۱۹۵۵٫۹ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۱ به ۶۱۳۹٫۱ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۶، از افزایش ۱۴٫۲ درصدی تسهیلات پرداختی در هفت ماهه سال ۱۳۹۷ نسبت به دوره مشابه سال قبل و رسیدن آن به رقم ۳۵۸۱٫۰ هزار میلیارد ریال خبر داد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: طی هفت ماهه سال ۱۳۹۷، ۶۰٫۳ درصد از تسهیلات پرداختی شبکه بانکی به تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اختصاص داشته که این میزان برای بخش صنعت و معدن معادل ۸۱٫۳ درصد بوده است.
کمیجانی در بخش دیگری از سخنان خود به توجه ویژه نظام بانکی به بخش تولید پرداخت و تاکید کرد که علیرغم طرح برخی انتقادات غیرکارشناسی در این زمینه، در سال ۱۳۹۶ مجموع سهم بخشهای تولیدی (کشاورزی، صنعت و معدن و مسکن و ساختمان) از مجموع ارزش افزوده بخشهای غیرنفتی در اقتصاد معادل ۳۶٫۶ درصد و مجموع سهم آنها از كل تسهیلات پرداختی شبكه بانكی معادل ۴۴٫۸ درصد بوده است.
وی در ادامه افزود: این در حالی است که علیرغم در برداشتن سهم بخش خدمات از مجموع ارزش افزوده بخشهای غیرنفتی در اقتصاد (در سال ۱۳۹۶)، معادل ۶۳٫۴ درصد، سهم این بخش خدمات از كل تسهیلات پرداختی شبكه بانكی در سال ۱۳۹۶، معادل ۵۵٫۲ درصد بوده است که این امر نشانگر توجه ویژه بانک مرکزی و نظام بانکی به حمایت از تولید است.
قائم مقام بانک مرکزی درخصوص اقدامات بانک مرکزی و شبکه بانکی به منظور حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط گفت: تسهیل در تامین مالی این بنگاهها از سال ۱۳۹۵ با ابلاغ دستورالعمل تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط به شبکه بانکی وارد فاز جدیدی شد و در سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ نیز از شدت بیشتری برخوردار شده است.
کمیجانی در ادامه با ابراز خرسندی از اقدامات صورت گرفته در نظام بانکی در زمینه حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط، عنوان کرد که دستاوردهای این طرح بسیار بالاتر از اهداف اولیه آن بوده است، به گونه ای که از ابتدای آغاز طرح در سال ۱۳۹۵ تا ۲۹ آبان سال جاری بالغ بر ۳۸۹٫۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات به بیش از ۵۴٫۴ هزار بنگاه کوچک و متوسط اعطا شده است. این در حالی است که هدف اولیه تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط تنها ۱۶۰ هزار میلیارد ریال بوده است.
وی از آمادگی شبکه بانکی برای حمایت از تولید و اشتغال خبر داد و گفت: حمایتهای نظام بانکی از تولید باید استمرار یابد و در همین زمینه نیز می توان به برنامههای در دست اقدام بانک مرکزی برای حمایت از تولید و اشتغال در سال ۱۳۹۷ اشاره کرد، ازجمله اینکه آییننامه بند (الف) تبصره (۱۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور برای حمایت از طرحهای تولیدی اشتغالزا با اولویت بازسازی و نوسازی صنایع، تكمیل و راهاندازی طرحهای كشاورزی، صنعتی و معدنی نیمه تمام بخش خصوصی با پیشرفت فیزیكی بالای شصت درصد (۶۰%)، اجرای طرح (پروژه)های صنایع كوچك و حمایت از خوشههای صنعتی، بافتهای فرسوده و طرحهای حملونقل عمومی و ریلی، كارورزی جوانان و طرحهای اشتغالزایی مناطق مرزی، پس از تصویب در هیات وزیران به شبکه بانکی ابلاغ شده و شبکه بانکی آماده و مهیای ارایه تسهیلات در این زمینه است.
در پایان، قائم مقام بانک مرکزی ضمن تأکید بر حمایتهای مستقیم و همیشگی بانک مرکزی از واحدهای تولیدی، بر لزوم ایجاد جریان پایدارحمایت از تولید توسط بانکها تاکید کرد و استمرار فعالیتهای واسطهگری و حمایتگرانه بانکها از تولید را منوط به رعایت مدیریت منابع – مصارف، مدیریت ریسکهای نقدینگی و اعتباری و تامین مالی کوتاهمدت بانکها از طریق بازار بین بانکی دانست.
گفتنی است مدیرعامل بانک سپه نیز در این جلسه ضمن اشاره به بانک محور بودن اقتصاد ایران، افزایش منابع پولی و سپرده ای را هدف مهمی برای نظام بانکی دانست. به گفته این مقام عالی رتبه بانک سپه طی سه سال گذشته، حجم منابع سپرده ای این بانک روند مطلوبی را طی کرده است؛ همچنین بنا به اظهارات چغازردی این بانک در زمینه پایبندی به مقررات جز بانک های منضبط به حساب می آید.
- پیش بینی قیمت دلار ۲۶ دی ۱۴۰۳ / پیام مهم پزشکیان دلار را ارزان میکند؟
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۶ دی ۱۴۰۳ / بازار طلا به اخبار سیاسی چشم دوخت
- پیش بینی قیمت دلار ۲۴ دی ۱۴۰۳ / بلاتکلیفی سیاسی دلار را سرگردان کرد
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۴ دی ۱۴۰۳ / افت قیمت دلار بازار طلا را وادار به عقبنشینی کرد
- پیش بینی قیمت دلار ۲۳ دی ۱۴۰۳ / رشد تقاضا لیدر رشد دلار شد
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۳ دی ۱۴۰۳ / تقاضای سرمایهای بازار طلا را محاصره کرد
- پیش بینی قیمت دلار ۲۲ دی ۱۴۰۳ / زور بازارساز به دلار نچربید
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۲ دی ۱۴۰۳ / چشم بازار طلا به نوسانات دلار دوخته شد
- پیش بینی قیمت دلار ۲۰ دی ۱۴۰۳ / پروژه بازارساز برای اصلاح قیمت دلار شکست خورد؟
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۰ دی ۱۴۰۳ / همراهی دوباره بازار طلا با قیمت دلار
- پیش بینی قیمت دلار ۱۹ دی ۱۴۰۳ / دلار بار دیگر کریدور هشتم را فتح کرد
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۹ دی ۱۴۰۳ / رشد فاکتورهای اساسی از صعود بازار طلا حمایت کرد
- پیش بینی قیمت دلار ۱۸ دی ۱۴۰۳ / دلار آماده عقبنشینی شد؟
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۸ دی ۱۴۰۳/ سکه بهار آزادی به کانال ۵۳ میلیونی برگشت
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۷ دی ۱۴۰۳ / نوسان دلار بازار طلا را ناتراز کرد
- کاهش قیمت سکه در بازار امروز ۶ دی ماه
- افزایش خرید طلا توسط بانک های مرکزی سراسر دنیا
- افزایش قیمت طلا ششم دی ماه
- کاهش دوباره قیمت طلا
- کاهش قیمت طلا و سکه بهار آزادی
- قیمت روز سکه ۲۶ آذر ۹۷ : ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
- کاهش جهانی قیمت طلا
- حراج شمش طلا در بانک کارگشایی
- قیمت امروز طلا و سکه / ۲۱ آبان ۹۷
- ثبات قیمت جهانی در هفته گذشته
- قیمت طلا و سکه / ۲۳ مهر ۹۷ / صرافی علیزاده
- رئیس اتحادیه طلا : سود طلای خام منطقی نیست
- روند صعودی قیمت طلا در ماه اکتبر
- قیمت طلا به ۱۳۱۷ دلار رسید
- سکه و دلار مقابل هم ایستادند!
ثبت دیدگاه